ГоловнаПолітика

У Ростові-на-Дону затримали трьох кримських татар, у чиїх будинках вчора були обшуки

У Ростові-на-Дону затримали трьох кримських татар, у чиїх будинках вчора були обшуки
Фото: facebook/Крымская солидарность

У російському Ростові-на-Дону російські силовики затримали трьох активістів "Кримської солідарності": Ремзі Бекірова, Османа Арифмеметова і Владлена Абдулкадирова, в будинках яких в окупованому Криму напередодні пройшли обшуки.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

Місце перебування кримськотатарського активіста Едема Яячікова, якого розшукують після обшуків в окупованому Криму, досі невідоме.

"Тільки що слідство повідомило про затримання ще трьох кримських татар, активістів, у м. Ростов-на-Дону. Осман Арифмеметов і Ремзі Бекіров - цивільні журналісти, стримери "Кримської солідарності". Владлен Абдулкадиров займався організацією передач політв'язням у СІЗО. В їхніх будинках учора було проведено обшуки за їхньої відсутності", - повідомила "Кримська солідарність".

Нагадаємо, співробітники ФСБ, МВС Росії і Росгвардії 27 березня провели в окупованому Криму масові обшуки в будинках кримськотатарських активістів, у тому числі активістів громадського об'єднання "Кримська солідарність". За інформацією активістів, затримано 20 осіб. Ще чотирьох розшукують російські силовики. Сімферопольський суд учора заарештував 9 затриманих до 19 травня, стосовно інших активістів судові засідання очікуються сьогодні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram