ГоловнаПолітика

​Київська влада і поліція підписали трирічний меморандум з "Муніципальною вартою"

Кількість "вартових" зросла вже до 400 осіб.

​Київська влада і поліція підписали трирічний меморандум з "Муніципальною вартою"
Фото: kyivcity.gov.ua

Київська міськадміністрація, поліція і профільний комітет Київради в понеділок підписали трирічний меморандум про гарантування правопорядку і безпеки в Києві з громадським формуванням "Муніципальна варта".

Про це йдеться на сайті КМДА.

Сторони домовилися узгоджувати заходи, спрямовані на профілактику та протидію злочинності на території столиці.

Особовий склад "Муніципальної варти" налічує понад 400 осіб. Нині це формування допомагає поліції гарантувати громадський порядок і безпеку в місті у спосіб спільного патрулювання.  

"Формування цілковито координує свою діяльність і працює спільно з Національною поліцією в місті Києві. До того ж, усі члени громадського формування проходять спеціальне навчання в органах поліції. Ми сподіваємося, тепер співпраця «Муніципальної варти» з поліцією буде більш скоординованою та ефективною", - сказав мер Києва Віталій Кличко.

У церемонії підписання меморандуму, крім Кличка, взяли участь начальник Головного управління Нацполіції в Києві Андрій Крищенко, начальник управління патрульної поліції в Києві Юрій Зозуля, голова постійної комісії Київради з питань законності, правопорядку і боротьби з корупцією Олег Бондарчук, начальник "Муніципальної варти" Ігор Марі.

Громадське формування з охорони правопорядку "Муніципальна варта" почало діяти в Києві влітку 2017 року. Воно працює на громадських засадах, але місто виділяє гроші на його фінансування. У 2018 році «Муніципальну варту" включили до числа виконавців цільової програми "Безпечна столиця", завдяки чому їй виділили 3,7 млн гривень з бюджету на закупівлю форменого одягу, рацій, спецзасобів, бензину.

2019 року фінансування зросло вже до 21 млн гривень.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram