ГоловнаПолітика

Поліція перейшла на посилений режим роботи перед виборами

Усі органи МВС скоординували свою роботу.

Поліція перейшла на посилений режим роботи перед виборами
Структуры МВД провели совещание перед выборами
Фото: npu.gov.ua

Національна поліція, а також усі центральні органи виконавчої влади, що входять у систему Міністерства внутрішніх справ, переведені на посилений режим за кілька днів до виборів президента України.

Про це повідомляють на сайті Нацполіції.

На міжвідомчій селекторній нараді 25 березня заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий повідомив, що ще за кілька місяців до президентських виборів підрозділи МВС провели низку підготовчих заходів. За його словами, для забезпечення правопорядку під час голосування вже відпрацьовано організацію та координацію роботи між усіма службами на місцях.

"Ми забезпечили охорону 199 окружних виборчих дільниць. Залучено близько 400 поліцейських. Почав роботу міжвідомчий оперативний штаб. До його складу увійшли представники всіх підрозділів міністерства, які відстежують, аналізують ситуацію для прийняття відповідних рішень. Відсьогодні весь особовий склад МВС переводиться на посилений варіант несення служби", - зазначив Яровий.

Він додав, що до забезпечення правопорядку будуть залучати більш ніж 135 400 правоохоронців, із них понад 72 500 - саме поліцейських.

Голова Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що керівники структурних і територіальних підрозділів будуть нести персональну відповідальність за неналежне реагування на будь-які порушення під час виборів.

"Підкреслюю для керівників поліції на місцях: повна відповідальність за гарантування безпеки під час волевиявлення громадян покладається саме на нас з вами. Тільки поліція несе відповідальність за безпечний процес. Ваша реакція на кожне порушення має бути миттєвою, відповідно до чинного законодавства", - зауважив Князєв.

Керівник патрульної поліції Олександр Фацевич додав, що ще напередодні виборів увага поліцейських має акцентуватися на двох етапах - перший стосується перевезення бюлетенів з окружних до дільничних виборчих комісій, а другий - на запобіганні правопорушенням, які можуть бути здійснені в так званий "день тиші".

Усього з початку передвиборної кампанії зареєстровано 3945 повідомлень про події, пов'язані з виборами. З них щодо 210 фактів відомості було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, складено 613 адміністративних протоколів, проводиться перевірка 755 повідомлень. Тільки за минулу добу зареєстровано 57 повідомлень. За чотирма фактами порушено кримінальні провадження.

Нагадаємо, Нацполіція взяла під цілодобову охорону окружні виборчі комісії.

Раніше МВС попередило про кримінальну відповідальність за фото у виборчій кабінці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram