ГоловнаПолітика

Посли G7 в листі Авакову написали про загрозу "екстремістських рухів"

Дипломати застерігають від можливий зрив виборів.

Посли G7 в листі Авакову написали про загрозу "екстремістських рухів"
Потасовка между "Нацкорпусом" и полицией под АП 9 марта 2018 года
Фото: Макс Требухов

У листі міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову, який посли країн Великої сімки (G7) відправили йому 15 березня, йдеться про загрозу діяльності "екстремістських рухів" в Україні. "Радіо Свобода" отримало копії двох листів, підготовлених групою послів G7 щодо підтримки реформ в Україні, в яку входять дипломати з Канади, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Великобританії і США.

Зокрема, в листі до Авакова французький посол Ізабель Дюмон від імені своїх колег-послів написала, що "група G7 стурбована екстремістськими політичними рухами в Україні, насильницькі дії яких турбують".

"Вони залякують українських громадян, намагаються узурпувати роль Національної поліції в забезпеченні безпеки виборів і завдають шкоди національній та міжнародній репутації українського уряду", - зазначила Дюмон.

За словами дипломата, лист англійською та українською мовами відправили до Міністерства внутрішніх справ України.

Прес-секретар МВС Артем Шевченко підтвердив Радіо Свобода, що Аваков його отримав.

Журналіст Крістофер Міллер в своїй статті пише про "тонке, завуальоване посилання на Національний корпус і Національні дружини в листі, про який розповіла французький дипломат.

Нагадаємо, останні кілька тижнів в Україні активізувалися представники "Національного корпусу". Вони вимагають заарештувати близького соратника президента Петра Порошенка Олега Гладковського, звинувачуючи його в "мародерстві" на оборонних контрактах.

9 і 16 березня ці мітинги привели до зіткнень з поліцією в Києві, Черкасах і Полтаві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram