ГоловнаПолітика

Посольство США випустило попередження про акцію "Нацкорпусу"

Американським громадянам у Києві порадили уникати натовпу.

Посольство США випустило попередження про акцію "Нацкорпусу"
Фото: EPA/UPG

Посольство США попередило американських громадян в Україні про те, що 16 березня в центрі Києва пройде мітинг "Національного корпусу".

Очікується скупчення великої кількості людей у центрі Києва, у зв'язку з чим посольство рекомендує американцям уникати натовпів і демонстрацій і бути готовими до великої кількості поліції на вулицях.

"У суботу, 16 березня, українське націоналістичне угруповання планує провести демонстрацію на Майдані Незалежності. Ця група була пов'язана з насильством і громадськими заворушеннями, включаючи сутички з поліцією", - йдеться в повідомленні посольства.

Нагадаємо, 9 березня дві акції "Нацкорпусу" в Києві та Черкасах призвели до сутичок з поліцією.

Лідер партії Андрій Білецький заявив, що 16 березня в столиці буде ще численніший мітинг, на нього повинні прийти "більш ніж 10 тисяч осіб".

Головна вимога націоналістів - це арешт екс-першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, його сина Ігоря Гладковського, Віталія Жукова, Андрія Рогози, керівництва держконцерну "Укроборонпром" і директорів усіх держпідприємств, які є фігурантами розслідувань про корупцію в оборонній галузі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram