ГоловнаПолітика

Поліція допитала представників Нацдружин через заяви застосувати силу на виборах

Аваков спростував причетність проросійських сил до подій у Черкасах.

Поліція допитала представників Нацдружин через заяви застосувати силу на виборах
Фото: Макс Левин

Поліція допитала представників організації "Національні дружин" після того, як їх спікер Ігор Вдовін заявив про готовність застосовувати силу на виборах.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі ICTV.

"Цей спікер був запрошений у МВС для надання пояснень. Вони пояснили, що це була фігура мови", - сказав Аваков.

Міністр наголосив, що правоохоронці роз'яснюють представникам всіх радикальних організацій необхідність дотримуватися закону.

"Я був дуже злий щодо факту цієї ситуації (в Черкасах, - ред.), тому що на чолі цієї акції стояв молодий хлопець, якого я особисто знаю. Ці люди вирішили, що можуть переходити межі. У нас весь політикум і все суспільство божеволіє, переходять червону лінію: кандидати, їх команди, громадські працівники, радикали. І кожен вважає, що йому це можна", - сказав глава МВС.

За словами Авакова, він говорив політикам, що поліція не буде підтримувати того чи іншого кандидата.

"Комусь не сподобалось: "ми провладні кандидати, як же так". Іншим не сподобалося: "ми опозиційні, як же так, ви повинні нас більше охороняти". Місія національної поліції - навіть коли всі божеволіють, коли всі переходять кордони, ми будемо спокійні. Ми зробимо свою роботу".

На питання, чи причетні до подій в Черкасах проросійські сили, Аваков відповів: "Це нісенітниця, я думаю".

Нагадаємо, 9 березня представники націоналістичної партії "Національний корпус" і його бойового крила "Національні дружини" двічі побилися з поліцейськими.

Спочатку вони намагалися прорвати кордон поліцейських біля Адміністрації президента в Києві, застосували сльозогінний газ і піротехніку. У відповідь правоохоронці застосували фізичну силу і спецзасоби. Під час бійки постраждали троє поліцейських.

Увечері цього ж дня "Нацкорпус" влаштував бійку з поліцейськими в Черкасах при спробі заблокувати кортеж президента Петра Порошенка. Постраждали 22 поліцейських.

Націоналісти вийшли на протест з вимогою "відрубати руки Гладковському" і покарати фігурантів журналістського розслідування Bihus.info про розкрадання в "Укроборонпромі".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram