ГоловнаПолітика

Місії ОБСЄ і БДІПЛ почали моніторинг українських телеканалів

Моніторинг стосується 7 найбільших телеканалів.

Місії ОБСЄ і БДІПЛ почали моніторинг українських телеканалів
Роман Лягин
Фото: Depositphotos

Місія ОБСЄ і Бюро демократичних інститутів і прав людини проводить моніторинг мовлення українських телеканалів у прайм-тайм. За даними Нацради з питань телебачення і радіомовлення, спостерігачі відстежують баланс розміщення матеріалів про кандидатів передвиборної гонки, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Під моніторинг потрапили телеканали "UA: Перший", "1+1", "112 Україна", "5 канал", "Україна", "Інтер" і ICTV.

"Відстежується баланс, дотримання виборчого закону щодо всіх кандидатів, чи є медіа вільними в розміщенні своїх матеріалів, чи можуть громадяни отримати достатню кількість інформації про виборчу кампанію різних кандидатів", - повідомляє Нацрада з посиланням на слова представника місії ОБСЄ Франчески Боггері.

Під час робочої зустрічі представників місії ОБСЄ/БДІПЛ і членів Нацради сторони також обговорили діяльність Незалежної експертної ради і практики розгляду судових спорів з питань порушення виборчого законодавства.

Нацрада також запросила представників моніторингових місій до участі в робочій групі Національної ради, яка здійснює нагляд за перебігом виборчого процесу в ЗМІ.

Нагадаємо, на 5 березня Центральна виборча комісія зареєструвала 418 офіційних спостерігачів від міжнародних організацій та іноземних держав на виборах президента України 31 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram