ГоловнаПолітика

Коломойський: Україна потребує мільйонів Зеленських

"Для мене Зеленський - це не персоналія, це якийсь символ зміни поколінь".

Коломойський: Україна потребує мільйонів Зеленських
Фото: стоп-кадр из видео

Український бізнесмен Ігор Коломойський в інтерв'ю BBC назвав кандидата в президенти Володимира Зеленського символом зміни поколінь.

"Для мене Зеленський - це не персоналія, це якийсь символ зміни поколінь. Україна потребує не одного Зеленського, а мільйонів Зеленських", - сказав Коломойський британському журналістові, який зустрівся з ним в Ізраїлі, де зараз проживає олігарх.

Він також сказав, що висунення Зеленського, який може змістити Петра Порошенка на головному посту в Україні, не є помстою за націоналізацію ПриватБанку.

Сам Зеленський сказав BBC, що він "ніяка не іграшка в руках Коломойського" і пообіцяв не перешкоджати розслідуванню махінацій колишніх власників і керівників ПриватБанку.

"Усі ми перед законом рівні, чи то пересічна людина, чи то олігарх, чи то найбільший бізнесмен. Якщо хтось щось вкрав і це доведено правоохоронними органами, то ця людина повинна повернути. Ніхто нічого закривати не буде", - сказав кандидат у президенти Зеленський.

Нагадаємо, що, згідно з даними соцопитувань, Зеленський - лідер президентської гонки в Україні.

ПриватБанк було націоналізовано наприкінці 2016 року. Результати незалежного розслідування компанії Kroll показали, що банк перед націоналізацією був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій щонайменше впродовж десяти років. Це призвело до завдання банку збитків щонайменше в розмірі 5,5 млрд доларів США.

Усередині ПриватБанку існував ще один банк, який забезпечував проведення платежів і сприяв руху коштів за сотнею кредитних договорів на мільярди доларів в інтересах осіб, пов'язаних з колишніми акціонерами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram