ГоловнаПолітика

ЦВК відмовила Ігорю Шевченку в проханні змінити його передвиборну програму

Екс-міністр екології став першим зареєстрованим кандидатом у президенти.

ЦВК відмовила Ігорю Шевченку в проханні змінити його передвиборну програму
Фото: uacrisis.org

Центральна виборча комісія відмовила кандидату в Президенти України Ігорю Шевченку у проханні змінити його передвиборну програму.

Відповідне рішення ЦВК ухвалила на засіданні в четвер увечері. 15 членів комісії проголосували за те, щоб відмовити Шевченку, один утримався, повідомляє Укрінформ.

"У ЦВК 27 лютого 2019 року надійшла заява кандидата на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року Шевченка Ігоря Анатолійовича про заміну його передвиборної програми", - розповіла під час розгляду питання член Центрвиборчкому Тетяна Юзькова.

Водночас вона нагадала, що для реєстрації кандидатом на пост президента особа подає пакет документів, в який входить передвиборна програма, написана державною мовою, обсягом до 20 тисяч друкованих знаків.

Юзькова також наголосила, що однією з умов реєстрації кандидатом у президенти є відповідність передвиборної програми Конституції та законам України.

Крім того, вона додала, що ЦВК може вносити зміни до певних даних про кандидата, але, за її словами, заміна передвиборної програми в цьому переліку не передбачена.

"Правові підстави для заміни передвиборної програми кандидата на пост Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року Шевченка Ігоря Анатолійовича, а також для задоволення його заяви відсутні", - пояснила Юзькова.

Вибори Президента України пройдуть 31 березня. 8 лютого ЦВК завершила процес реєстрації кандидатів на пост глави держави. Всього зареєстровано 44 кандидати в президенти.

Першим із зареєстрованих кандидатів став колишній міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram