ГоловнаКультура

СТБ може відмовитися від проведення нацвідбору на Євробачення через скандал з Maruv

Хто поїде на Євробачення замість Maruv, в СТБ не знають.

СТБ може відмовитися від проведення нацвідбору на Євробачення через скандал з Maruv
Фото: СТБ

Телеканал СТБ може відмовитися від організації національного відбору на Євробачення через скандал зі співачкою Maruv (Анна Корсун).

Про це повідомила прес-служба каналу.

"Чотири роки СТБ проводить Нацвідбір за правилами, затвердженими НСТУ. СТБ проводить відбір і його трансляцію за власні гроші. Три роки ми надавали підтримку переможцю національного відбору. Ця підтримка в тому числі включала підготовку номера та інший супровід під час поїздки і участі в конкурсі. ...З огляду на ситуацію, що склалася, ми будемо міркувати над тим, чи є нам сенс надалі брати участь у проведенні національного відбору на Євробачення", - заявили в СТБ.

На думку каналу, скандал навколо Maruv свідчить про необхідність змін у конкурсі, і якщо непідписання контракту зі співачкою пов'язане з її громадянською позицією, цей момент потрібно вказувати в правилах.

"При цьому відразу виникають три питання: 1) якою має бути процедура перевірки артистів і їхніх сімей на громадянську позицію, графік гастролей, приватні концерти, співпрацю з російськими музикантами тощо; 2) чи відповідає вона демократичним підходам, прийнятним для цивілізованого суспільства; 3) хто це буде робити? Адже завдання телеканалу - виробництво і трансляція, а перевіряти мають інші служби", - заявили в СТБ.

Телеканал підкреслив, що не пов'язаний з підписанням договору з переможцем нацвідбору і не знає, які пункти і вимоги він включає.

Хто поїде на Євробачення замість Maruv, в СТБ теж не знають.

Гроші за SMS, відправлені на підтримку Maruv, глядачам не повернуть. Але канал готовий передати їх на благодійність.

Нагадаємо, національний відбір на Євробачення-2019 виграла Maruv. Це обурило частину українського суспільства, оскільки співачка гастролює на території країни-агресора.

Maruv заявила, що готова відмовитися від гастролей в Росії заради Євробачення, але висловила незгоду з низкою інших пунктів запропонованого їй контракту. Зокрема, НСТУ заборонило їй будь-яку імпровізацію на сцені і спілкування з журналістами без дозволу, а також зажадало передати права на пісню. У разі порушення будь-якого з пунктів співачці загрожував штраф 2 мільйони гривень.

У результаті НСТУ і Maruv не змогли домовитися щодо контракту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram