ГоловнаПолітика

Яценюк назвав "історичною" промову Туска у Верховній Раді

Після офіційної частини в парламенті політики обговорили роль України в Європі.

Президент Євросоюзу Дональд Туск на засіданні Верховної Ради
Фото: http://nfront.org.ua
Президент Євросоюзу Дональд Туск на засіданні Верховної Ради

"За останні п'ять років Україна не тільки встояла проти прямої російської агресії. Україна не тільки почала і здійснила багато далекосяжних внутрішніх змін. Україна виявила силу і здатність бути справжньою опорою сучасної Європи", - написав у своєму Facebook лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк після зустрічі з президентом Європейської ради Дональдом Туском 19 лютого в Києві.

Яценюк підкреслив, що сьогодні Дональд Туск виголосив у Верховній Раді України історичну промову: "Це був виступ видатного друга нашого народу і видатного європейського лідера".

"Україна буде пам'ятати сьогоднішнє слово Дональда Туска, вимовлене українською мовою", - написав він.

Від імені Європейського Союзу Дональд Туск "віддав данину поваги українським героям, які показали світові великий приклад непокори та боротьби за свободу", наголосив Яценюк.

Дональд Туск і Арсеній Яценюк
Фото: nfront.org.ua
Дональд Туск і Арсеній Яценюк

Він зазначив, що у виступі президента Європейської ради "прозвучало чітке бачення нашого європейського майбутнього": "Спасибі президентові Європейської ради за підтримку і відданість Україні".

Яценюк повідомив, що під час його сьогоднішньої зустрічі з Туском ішлося про "майбутні випробування в українському та загальноєвропейському політичному житті, оскільки в цьому році в нашій державі відбудуться вибори Президента і парламенту, а в ЄС - вибори до Європейського парламенту".

"Немає Європи без України", - сказав сьогодні Дональд Туск. Це - великі слова. Додам: Україна - це ключ до майбутнього Європи", - написав лідер "Народного фронту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram