ГоловнаПолітика

Гройсман заявив про "хворобливу ідею" Кремля відновити СРСР

"Їм потрібна слабка, корумпована і зруйнована Україна".

Гройсман заявив про "хворобливу ідею" Кремля відновити СРСР
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман вважає, що Кремль виношує ідею відновлення Радянського Союзу в його колишніх межах і для цього йому потрібна слабка Україна.

Про це він сказав на спеціальному засіданні Верховної Ради, присвяченому п'ятій річниці початку російської агресії проти України.

"Ми переживаємо важкі часи нашої незалежності. До 2014 року Україна перебувала в колоніальній залежності від Російської Федерації. У Росії є дуже хвороблива ідея відновлення Радянського Союзу. Для реалізації цієї ідеї їм була потрібна слабка, корумпована і зруйнована Україна. І до 2014 року через слабкість політиків, через слабкість нашої згуртованості вони досягали своєї мети. У 2014 році ми були слабкі. Але ми були сильні своєю ідеєю - ідеєю незалежності, демократичної держави. І в той момент, коли українці піднімали свій прапор і говорили про те, що ми маємо власну думку, власну ідею, власну мету, що наше серце і розум - в об'єднаній Європі, проти нас задіяли зброю", - заявив Гройсман у своєму виступі.

Прем'єр заявив, що Україна повинна бути сильною, щоб протистояти РФ, а для цього необхідно продовжувати проводити реформи.

Нагадаємо, що п'ять років тому - 20 лютого 2014 року - російський спецназ почав операцію захоплення Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram