ГоловнаПолітика

Аеропорт "Бориспіль" намагався відмовити у в'їзді 35 громадянам Ізраїлю

Ситуація вирішилася завдяки втручанню народного депутата.

Аеропорт "Бориспіль" намагався відмовити у в'їзді 35 громадянам Ізраїлю
Георгий Логвинский
Фото: Макс Требухов

В Україні та Ізраїлі почастішали випадки відмови у в'їзді на територію країни громадян. Таку тенденцію відзначив народний депутат України Георгій Логвинський на своїй сторінці в Фейсбуці.

"На цьому місці годину тому було 35 ізраїльтян, яким було відмовлено у в'їзді на територію України. Після мого втручання міждержавний конфлікт тимчасово вичерпано, люди звільнені. Причини відмови законні (немає достатньо коштів, не підтверджена мета візиту)", - написав Логвинський.

Депутат зазначив, що в останні дні випадки відмови у в'їзді в Ізраїль для громадян України почастішали.

"З ізраїльського боку доходило до 20% з кожного літака повернення наших громадян. Мені доводилося постійно відпускати під свою відповідальність десятки українців, затриманих в Ізраїлі. Вчора повернули з України 14 осіб, а Ізраїль повернув 54! За день!!! Два роки на різних рівнях від Прем'єр-міністра, до міністра МВС Ізраїлю були дані обіцянки вирішити проблему з відмовами в'їзду нашим громадян. Результати наших спілкувань якщо і дали позитивні зрушення, то незначні", - написав депутат.

Логвинський додав, що після відмови у в'їзді 35 ізраїльтянам сьогодні в аеропорту Бен Гуріон в Ізраїлі затримали літак зі 140 громадянами України, проте пізніше їх усіх пропустили на територію країни.

Нагадаємо, за неофіційними даними кількість українських нелегалів в Ізраїлі може досягати 50 тис. осіб. У 2017 році влада Ізраїлю визнала Україну безпечною країною, в якій немає військових дій, а серед тих, що претендують на статус біженця, знайшли багато самозванців, яким почали масово відмовляти і депортувати їх. У якості  превентивних заходів з нелегалами аеропорт посилив контроль за туристами, що в'їжджають.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram