ГоловнаПолітика

Синод УГКЦ опублікував передвиборні пам'ятки для виборців і кандидатів

Церква закликає громадян керуватися християнськими цінностями.

Синод УГКЦ опублікував передвиборні пам'ятки для виборців і кандидатів
Архиеписком УГКЦ Святослав Шевчук
Фото: ugcc.tv

Синод єпископів Києво-Галицького Верховного архієпископства УГКЦ опублікував пам'ятку для виборців і кандидатів, яку отці-пастирі зачитають у храмах після літургії за тиждень до президентських виборів - 24 березня. Звернення опубліковано на сайті УГКЦ.

У зверненні до своїх парафіян Синод закликає їх прийти на вибори і чесно віддати свій голос. "Перш за все, звертаємося до всіх, кому належить виборче право, обов'язково взяти участь у виборах, продемонструвавши так готовність до особистої відповідальності за майбутнє нашої держави. У той самий час нагадуємо, що нашим завданням є зробити добре усвідомлений вибір, показавши себе зрілими громадянами. Не беручи участі у виборах або недбало і легковажно віддаючи свій голос, ми не робимо позитивного вкладу в розвиток і утвердження української державності", - сказано у зверненні.

Синод закликає виборців звернути увагу на те, які моделі розвитку країни пропонують кандидати і якими шляхами вони пропонують домагатися поставлених цілей. "Ми закликаємо на виборах підтримувати тих, хто відстоює принципи державного суверенітету, цілісності і цивілізаційного вибору українського народу. Особливо слід бути обережними щодо осіб, які пропонують легкі і швидкі способи вирішення дуже складних питань, зокрема війни і миру", - сказано у зверненні.

Церква також акцентує увагу віруючих на тому, що "християнин не може підтримувати кандидатів і політичні сили, які нехтують Божими заповідями".

Для усвідомленого вибору УГКЦ пропонує виборцям пам'ятку, в якій перераховано ключові принципи голосування на виборах: відповідальність за свій голос, виконання громадянського і морального обов'язку, обдуманий і зважений вибір, непідкупність голосування, а також безкорислива участь в інших політичних подіях, незасудження інших громадян за їхні переконання.

Церква також звернулася до кандидатів на посаду президента і членів виборчих комісій. Політиків УГКЦ закликає вести виборчу кампанію чесно, прозоро і відповідально і відмовитися від підкупу виборців, а членів комісій - сумлінно виконувати обов'язки і не брати участь у фальсифікації результатів.

Нагадаємо, на чергові вибори президента ЦВК зареєструвала 44 кандидатів, загальний бюджет виборчої кампанії сягнув 275,9 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram