ГоловнаПолітика

Політтехнолог Манафорт працював в Україні в 2018 році, - The Washington Post

Якщо з'ясується, що Манафорт брехав слідству, це може вплинути на його вирок.

Політтехнолог Манафорт працював в Україні в 2018 році, - The Washington Post
Дональд Трамп и Пол Манафорт во время национального съезда Республиканской партии США, на котором Трамп был официально выдвинут
Фото: nbcnews.com

Екс-глава передвиборного штабу Дональда Трампа і політконсультант українського екс-президента Віктора Януковича політтехнолог Пол Манафорт продовжував займатися політичними питаннями в Україні в 2018 році, після того, як йому оголосили звинувачення.

Про це заявили прокурори, пише The Washington Post.

Це з'ясувалося після оприлюднення частково відредагованого розшифрування стенограми закритих судових засідань, на яких розглядалися питання, чи порушував Манафорт укладену зі слідством угоду.

Стенограми підтверджують, що партнер Манафорта Костянтин Килимник, якого ФБР звинувачує у зв'язках з російською розвідкою, був присутній на інавгурації президента Дональда Трампа.

Під час слухань, зафіксованих у стенограмі, йшлося також про те, що політтехнолог міг брехати слідству, щоб підвищити свої шанси на помилування. Також прокурор Ендрю Вайсман заявив: Манафорт міг брехати з метою приховати злочинну схему і надіслати гроші собі тоді, коли він виконував неоплачувану роботу для передвиборної кампанії Трампа.

Якщо з'ясується, що Манафорт все-таки брехав слідству, це може вплинути на його вирок.

Раніше повідомлялося, що Генпрокуратура отримала доступ до документів з "чорної бухгалтерії" Партії регіонів для Манафорта. Слідство має намір встановити, хто мав стосунок до реєстрації фіктивної фірми і вів її господарську діяльність.

Нагадаємо, в грудні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконним оприлюднення прізвища Манафорта у зв'язку з "чорною бухгалтерією" Партії регіонів. Крім того, колишній бізнес-партнер Манафорта Рік Гейтс повідомив, що "Опозиційний блок" заборгував американському політтехнологу Полу Манафорту 2,4 мільйона доларів за роботу на виборах до Верховної Ради у 2014 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram