ГоловнаПолітика

НАБУ готує обвинувальний акт у справі Онищенка для передачі в суд

Розслідування завершили ще влітку 2018 року, матеріали розслідування передали для ознайомлення обвинуваченим.

НАБУ готує обвинувальний акт у справі Онищенка для передачі в суд
Фото: jetsettler.ua

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування стосовно народного депутата Олександра Онищенка і найближчим часом направить обвинувальний акт до суду. Про це сьогодні на прес-конференції "Результати і виклики в роботі НАБУ за II півріччя 2018 року: презентація звіту" розповів директор НАБУ Артем Ситник.

"Днями завершено справу стосовно пана Онищенка. Це останній шматок справи, де фігурував голова ДФС. На сьогодні розслідування завершено і обвинувальний акт буде направлено до суду найближчим часом", - повідомив Ситник.

Він розповів, що 44 особам повідомлено про підозру за останні півроку.

"До суду направлено 32 кримінальні справи про топ-корупцію за останні півроку. Одна з таких справ дуже складна - стосовно АМПУ. Збитки, завдані державі в цій справі, це 247 млн гривень", - сказав він.

Нагадаємо, раніше НАБУ отримало дозвіл на заочне розслідування стосовно Онищенка. За версією слідства, нардеп є керівником злочинної організації, учасники якої отримали понад 1,6 млрд гривень від реалізації природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з "Укргазвидобуванням". Про завершення розслідування у справі НАБУ повідомляло в липні 2018 року, тоді в Бюро відзначили, що передали матеріали справи для ознайомлення стороні обвинувачених, оскільки всі фігуранти перебувають за кордоном.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram