ГоловнаПолітика

Поліція продовжила термін охорони одеського активіста Михайлика

У вересні минулого року на нього вчинили замах.

Поліція продовжила термін охорони одеського активіста Михайлика
Олег Михайлик
Фото: facebook

Слідчі Національної поліції продовжили термін охорони одеського активіста Олега Михайлика, на якого у вересні 2018 року було скоєно замах на вбивство. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Відзначається, що в вересні минулого року правоохоронці затримали підозрюваних у нападі на чоловіка. Під час провадження досудового розслідування слідчий поліції в Одеській області застосував на певний термін заходи безпеки щодо потерпілого, про що було винесено відповідну постанову.

"Заходи з фізичної охорони були продовжені, навіть незважаючи на письмову заяву потерпілого, написану в його присутності дружиною, - про відсутність потреби в заходах щодо забезпечення його безпеки", - заявили в поліції.

Також в поліції повідомили, що зараз досудове розслідування здійснює Головне слідче управління Нацполіції. Після визначення підслідності у кримінальному провадженні щодо ГСУ Нацполіції заяви від потерпілого про необхідність застосування щодо нього заходів безпеки до слідства не надходило.

"Однак слідчим знову продовжено дію заходів безпеки. Нацполіція готова забезпечити надання фізичної охорони в форматі і виходячи з необхідності, яку вкаже потерпілий", - додали в поліції.

Нагадаємо, 22 вересня в Одесі стріляли в політичного активіста Олега Михайлика. Це сталося ввечері поблизу його будинку. Михайлик вижив, проте українські лікарі не ризикнули витягувати кулю, яка застрягла в легені.

23 вересня поліція затримала трьох громадян Грузії за підозрою в замаху на умисне вбивство. Спочатку всіх трьох взяли під варту, проте пізніше суд відпустив під домашній арешт одного із затриманих, - Торніке Герасіна (Нагладзе), оскільки він є інвалідом 1-ї групи.

На початку січня Михайлик переніс операцію з видалення кулі з легені, операція тривала майже п'ять годин. 20 січня його виписали з клініки в німецькому Мюнхені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram