ГоловнаПолітика

Луценко про скаргу на нього в КДКП: пишаюся тим, що на мене можуть скаржитися

"По-моєму, це вже 30-та чи 35-та скарга", - зазначив генпрокурор.

Луценко про скаргу на нього в КДКП: пишаюся тим, що на мене можуть скаржитися
Луценко на форуме "От Крут до Брюсселя. Мы идем своим путем"
Фото: пресс-служба президента

Генеральний прокурор Юрій Луценко готовий відбути кару, якщо Кваліфікаційна дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) визнає неправомірною його участь у форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом" 29 січня в Києві.

Про це він заявив журналістам, коментуючи подання скарги в КДКП колишнім прокурором Запорізької області Олександром Шацьким, який розцінив його участь у форумі як агітацію, передає "Інтерфакс-Україна".

"Пишаюся тим, що створив систему, коли можна скаржитися в незалежний орган прокурорського самоврядування, навіть на генпрокурора. По-моєму, це вже 30-та або 35-та скарга", - сказав Луценко.

"Усе нормально. КДКП розгляне скаргу і ухвалить відповідне рішення. А я йому підкорюся. Вважаю, що це правильна можливість для громадян - реагувати на те, що їм подобається або не подобається в діях генпрокурора", - додав генпрокурор.

Луценко також запевнив, що знає про заборону йому як генпрокурору брати участь у політичних заходах, зокрема партійних з'їздах.

"Втім у громадських заходах ніхто мені не забороняє брати участь. Але якщо КДКП ухвалить рішення, що цей захід був партійним або я допустив агітацію чи інше упереджене ставлення до керівників політичної системи, очевидно, отримаю відповідне покарання, до якого я спокійно ставлюся", - наголосив Луценко.

Нагадаємо, на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом" 29 січня президент Петро Порошенко оголосив про висунення на другий термін. Виступаючи на заході, Луценко нагадав про відповідальність за спробу перемоги на президентських виборах незаконним шляхом. Водночас він наголосив, що на посаді генпрокурора не може агітувати за когось із кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram