ГоловнаПолітика

Нардеп Бондар запропонував переглянути "відносини між парламентом і урядом"

Народний обранець озвучив альтернативний порядок денний ВР.

Нардеп Бондар запропонував переглянути "відносини між парламентом і урядом"
Фото: vidrodzhennya.org.ua

Співголова депутатської групи «Партія «Відродження» Віктор Бондар запропонував внести в порядок денний Верховної Ради не тільки зміни до Конституції з приводу вступу в НАТО і ЄС, а й питання скасування підвищення ціни на газ і подорожчання послуг ЖКГ. Про це він заявив на погоджувальній раді.

«Якщо цього тижня парламент визначає як ключову задачу зміни до Конституції щодо вступу України в ЄС і НАТО, то одночасно давайте поставимо на голосування ті питання, що є принциповими для українців. Насамперед проект постанови щодо скасування грабіжницьких тарифів, який підписали всі присутні тут лідери фракцій. Він передбачає також проведення аудиту на предмет економічної обґрунтованості розцінок на послуги ЖКГ. Це допоможе нарешті викорінити корупцію у газовій сфері, яка нині процвітає, і зупинити мародерство, коли з українців знімають шалені кошти за користування газом», – зазначив Віктор Бондар.

За його словами, парламентарі до виборів мусять ще ухвалити зміни до Виборчого кодексу, зокрема, щодо можливості проведення парламентських виборів за відкритими списками, а також законопроекти про зняття депутатської недоторканності та скорочення парламенту до 250 осіб.  

«І не менш важливе питання – це перегляд стосунків між парламентом і урядом. Бо далі так працювати не можна, коли замість серйозних реформ міністри пропонують нам перейти в своєму раціоні з чорної ікри на червону. Вдумайтеся, про це цілком серйозно пише міністр охорони здоров’я. Ми пропонуємо впродовж найближчих пленарних тижнів заслухати звіт уряду за останні два роки роботи. Причому відзвітувати мусить кожен міністр, і по кожному потрібно прийняти рішення про його подальшу долю та майбутнє уряду загалом», – запропонував Віктор Бондар.

Нагадаємо, народні депутати групи «Партія «Відродження» зареєстрували проект постанови про проведення аудиту обґрунтованості цін і тарифів на житлово-комунальні послуги №4218.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram