ГоловнаПолітика

Партія "Воїни АТО" висунула кандидатом у президенти полковника ССО Кривоноса

Кандидат не входить у партію, але його підтримали первинні осередки.

З'їзд партії "Воїни АТО" висунув кандидатом у президенти полковника Сергія Кривоноса. Про це повідомляє "Цензор.нет".

Полковник Сергій Кривонос
Фото: Цензор.нет
Полковник Сергій Кривонос

Кривонос - перший заступник командира Сил спеціальних операцій, він безпартійний, але кандидатуру попередньо погодили у більшості первинних осередків партії. Заступник голови партії Геннадій Фурсенко зазначив, що Кривоноса також підтримують ветерани Афганської війни і миротворчих операцій.

Кривонос пояснив своє рішення піти в президенти тим, що з 2014 року процес розбудови армії значно погіршився.

Під час з'їзду делегати переважно ділилися спогадами про спільну бойову діяльність з Кривоносом, його героїзм під час визволення Краматорська, ефективне управління, відзначали, що в історії було чимало прикладів того, як військовий на чолі держави виводив її з кризи.

Також на з'їзді партії зазначили, що їм треба працювати для участі в парламентських виборах.

Відповідаючи на запитання, чи не суперечить законодавству висунення в президенти чинного військовослужбовця, Кривонос заявив, що на час виборчої кампанії він перебуває у відпустці.

"Будь-який громадянин України має право обирати і бути обраним, тому моє висунення не суперечить законодавству", - зазначив Кривонос.

Станом на 31 січня Центральна виборча комісія зареєструвала 26 кандидатів у президенти на виборах 31 березня, дев'ятьом кандидатам ЦВК відмовила в реєстрації. Термін висунення кандидатур і подання документів закінчується 2 лютого, наступного тижня почнеться передвиборна агітація кандидатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram