ГоловнаПолітика

Поранених моряків утримують у нормальних умовах, - представник громадської спостережної комісії

Українці не скаржаться російській владі на умови утримання.

Поранених моряків утримують у нормальних умовах, - представник громадської спостережної комісії
СИЗО "Лефортово" в Москве
Фото: Википедия

Співробітники Громадської спостережної комісії Москви в четвер відвідали військовополонених українських моряків, переведених з лікарні СІЗО "Матроська тиша" в ізолятор "Лефортово". Про це повідомив представник ОСК Іван Мельников, пише агентство "Інтерфакс-Україна".

"Під час перевірки "Лефортово" ми з колегами також відвідали трьох поранених моряків, рани в них повністю загоїлися, стан здоров'я нормальний. Є невеликі скарги на залишкові явища після поранень, наприклад, ниючий біль, але їх уже оглянули лікарі і видали всі необхідні ліки і мазі, одному призначили уколи", - повідомив Мельников.

Він також зазначив, що найближчим часом заарештованих відвідає лікар-офтальмолог. "Вони оцінюють надану їм медичну допомогу як задовільну. Ми також рекомендували адміністрації ізолятора вивезти їх для обстеження до цивільної лікарні", - сказав Мельников.

За його словами, загалом моряки "не скаржаться на умови утримання, вважають їх хорошими".

"Усіх трьох розмістили окремо, але з іншими сусідами по камері в двомісних нових відремонтованих камерах, де є гаряча вода, холодильник і телевізор. Як і належить, щодня годину вони гуляють", - розповів Мельников.

Трьох поранених моряків - Андрія Артеменка, Андрія Ейдера і Василя Сороку - минулого тижня перевели в "Лефортово", їхні адвокати дізналися про це випадково, намагаючись зареєструватися для передачі морякам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram