ГоловнаПолітика

МВС отримало третій вертоліт за французьким контрактом

Гелікоптер Н-225 Super Puma буде базуватися в Ніжині.

Міністерство внутрішніх справ 30 січня отримало третій з 55 французьких вертольотів за контрактом з Airbus Helicopters.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Фото: Андрій Новицький / mvs.gov.ua
Фото: Андрій Новицький / mvs.gov.ua

Гелікоптер Н-225 Super Puma буде базуватися в Ніжині, де розташований Спеціальний авіаційний загін Оперативно-рятувальної служби ДержНС.

"У нашому підрозділі ДержНС з'явився вже другий вертоліт Н225. Він буде виконувати завдання з пошуку і порятунку, аеромедичної допомоги, гасіння пожеж та інші завдання за призначенням", - розповів глава ДержНС Микола Чечоткін.

На базі авіазагону побудовано чотири ангари для нових вертольотів. Тут буде створена і сервісна база для всіх вертольотів системи авіаційної безпеки.

"Саме в Ніжині побудовано нові ангари для цих вертольотів. Для них створено всі умови. Також ми плануємо розмістити сервісні центри, які будуть обслуговувати всі вертольоти в системі МВС. Це зовсім інший рівень технічного обслуговування", - підкреслив глава ДержНС.

Фото: Андрій Новицький / mvs.gov.ua

Нагадаємо, 14 липня 2018 року МВС підписало контракт з Airbus Helicopters на закупівлю 55 вертольотів моделей H225, H145, Н125 для МВС. Крім вертольотів, на базі створеного державного сервісного центру Україна отримає технічний супровід - сервісне обслуговування, інструкторів і техніків, а також навчання: підготовку екіпажів та інструкторів, які надалі будуть самі навчати персонал.

Перші два вертольоти H225 отримали 21 грудня Національна гвардія і ДержНС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram