ГоловнаПолітика

Лукашенко зустрівся з Марчуком у Мінську

Марчук передав білоруському лідерові "теплий привіт" від Порошенка.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко у вівторок, 29 січня, зустрівся з представником України в Тристоронній контактній групі Євгеном Марчуком. Засідання цієї переговорної групи проходять у столиці Білорусі Мінську.

Про це повідомила прес-служба Лукашенка, який два тижні тому також зустрічався з кумом Володимира Путіна Віктором Медведчуком.

Хоча Марчук представляє Україну в мирних переговорах з питань Донбасу, прес-служба Лукашенка не повідомила, чи порушувалася ця тема під час їхньої зустрічі.

Фото: president.gov.by

Зате в повідомленні йдеться про те, що Лукашенко і Марчук говорили про товарообіг між Україною і Росією, про демаркацію кордону, про враження українського чиновника від "фантастичної бібліотеки" в Мінську.

Євген Марчук також передав білоруському лідерові "теплий привіт" від президента України Петра Порошенка. "Я вчора з ним бачився. Він просив передати, що задоволений, як розвивається українсько-білоруська співпраця, особливо після форуму регіонів і не тільки. Комісія двостороння працює, як годинник", - сказав він.

Також Марчук розповів на зустрічі, що Лукашенко - "дуже популярна людина в Україні".

Нагадаємо, в жовтні 2018 року Лукашенко запропонував Україні допомогу в припиненні війни на Донбасі. У грудні того ж року він сказав, що Україна відхилила його пропозицію, тому що "Лукашенко проросійський".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram