ГоловнаПолітика

СЕТАМ утретє виставило на продаж арештоване судно "Норд" зі знижкою 20% від початкової ціни

Покупця не можуть знайти вже майже три місяці.

СЕТАМ утретє виставило на продаж арештоване судно "Норд" зі знижкою 20% від початкової ціни
Фото: minjust.gov.ua

Державне підприємство СЕТАМ знизило ціну на арештоване судно "Норд" на 20% від початкової ціни до 1,36 млн гривень і 25 січня втретє виставило його на продаж.

Про це йдеться на сайті Міністерства юстиції.

Попередні торги не відбулися, оскільки жоден із зареєстрованих учасників не сплатив гарантійний внесок для участі в торгах. Згідно із законодавством, судно виставлено на наступний аукціон із пониженням ціни.

Судно побудовано в 1989 році в місті Азов Ростовської області РФ. Свого часу в зв'язку з анексією Криму судно було незаконно захоплене Російською Федерацією. Згодом судно арештувала українська влада і передала Національному агентству з виявлення, розшуку та управління корупційними активами.

Провівши відповідні заходи для гарантування збереження цього майна на час кримінального провадження, стало зрозуміло, що витрати на зберігання і утримання судна є занадто великими. Тому судно вирішили продати.

Торги 7 листопада і 26 грудня не відбулися через відсутність покупця.

Нагадаємо, 25 березня Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря риболовецьке судно "Норд" під прапором Росії. 6 квітня суд узяв під варту капітана судна "Норд" Володимира Горбенка, а 11 квітня йому повідомили про підозру за незаконний рибний промисел. Справу розглядають в Оболонському районному суді Києва.

Решту моряків з "Норда" відпустили до Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram