ГоловнаПолітика

Генпрокуратура склала нову підозру стосовно Жириновського

Йому закидають посягання на територіальну цілісність України.

Генпрокуратура склала нову підозру стосовно Жириновського
Фото: EPA/UPG

Генеральна прокуратура 22 січня повідомила про підозру депутата Державної думи РФ, лідера ЛДПР Володимира Жириновського.

Його звинувачують за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України - посягання на територіальну цілісність України, йдеться на сайті ГПУ.

Кримінальна справа стосується подій лютого-березня 2014 року.

20 лютого 2014 року в прямому ефірі одного з російських телеканалів і 23 лютого того ж року під час мітингу Жириновський зробив публічні заклики до приєднання території АР Крим і південно-східних областей України до Російської Федерації.

28 лютого 2014 року, перебуваючи в Сімферополі та Севастополі, Жириновський закликав жителів півострова і його лідерів до вчинення активних дій з метою незаконної зміни меж території та державного кордону України.

17 березня 2014 року Жириновський підписав і подав до канцелярії посольства Республіки Польща в Москві лист-звернення до посла Республіки Польща, в якому пропонував на території окремих західних областей України провести референдуми за прикладом незаконного голосування на території АР Крим і Севастополя про їх приєднання до Польщі.

20 березня 2014 року Жириновський як депутат Держдуми проголосував за прийняття федеральних законів про включення Російською Федерацією в її склад АР Крим і Севастополя, що надалі призвело до повномасштабної окупації української території.

Жириновському може загрожує заочний вирок про позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.

Нагадаємо, в серпні 2017 року Генпрокуратура України склала повідомлення про підозру Жириновського за підтримку "ДНР" і "ЛНР" за ч. 3 ст. 27 і ч. 3 ст. 258-5 (фінансування тероризму) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram