ГоловнаПолітика

Політв'язень Дудка перебуває під наглядом лікарів, - Денісова

Росія чотири місяці готувала відповідь про стан здоров'я українця.

Політв'язень Дудка перебуває під наглядом лікарів, - Денісова
Владимир Дудка
Фото: Крымская правозащитная группа

Росія заявляє про задовільний стан здоров'я засудженого в Криму українця Володимира Дудки. Про це сьогодні повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Російський омбудсмен у відповідь на мій вересневий запит зазначила, що стан здоров'я Володимира Дудки задовільний. Володимир у зв'язку з хронічними захворюваннями перебуває під диспансерним наглядом, його консультують лікарі, проводяться клінічно-лабораторні дослідження, а також видаються необхідні ліки", - написала вона.

Денісова надіслала запит з приводу стану здоров'я українця російському омбудсмену Тетяні Москальковій у вересні 2018 року. 26 грудня вона повторно зверталася до Москалькової у зв'язку з загрозою інсульту Дудки.

Обмудсмен підкреслює, що інформацію з відповіді на запит підтверджує радник президента Росії, голови Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при президенті Михайло Федотов. У той самий час підтверджувальних офіційних документів не надано.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року ФСБ РФ заявила про затримання членів "диверсійної групи". Двоє з трьох затриманих - Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов - експерти аналітичного центру "Номос", який працював у Севастополі до початку 2014 року. Третій заарештований - член Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання ветеранів розвідки України", капітан другого рангу запасу Володимир Дудка.

31 липня підконтрольний Кремлю Севастопольський міський суд продовжив арешт на шість місяців севастопольцям Володимиру Дудці й Олексію Бессарабову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram