ГоловнаПолітика

Підозрюваного у справі Бабченка звільнено з-під варти

Головна військова прокуратура під час засідання зняла зі Стельмашенка звинувачення в підготовці теракту.

Підозрюваного у справі Бабченка звільнено з-під варти
Тарас Стельмашенко
Фото: dw.com

Одного з підозрюваних у справі про замах на журналіста Аркадія Бабченка звільнено з-під варти. Таке рішення ухвалив Шевченківський районний суд Києва 19 грудня, повідомляє DW.

"Шевченківський районний суд Києва в середу, 19 грудня, звільнив з-під варти 40-річного Тараса Стельмашенка - одного з підозрюваних у справі про замах на російського журналіста Аркадія Бабченка", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, Головна військова прокуратура під час засідання зняла зі Стельмашенка звинувачення в підготовці теракту. У той же час він визнав провину в незаконному зберіганні зброї. За це суд призначив йому покарання на п'ять років позбавлення волі з випробувальним терміном на три роки.

СБУ затримала Стельмашенка 13 червня. У його квартирі знайшли незареєстрований пістолет з патронами. Тоді в спецслужбі заявили, що в травні Стельмашенко разом з ще двома громадянами України відвідував Ростов-на-Дону, де проходив інструктаж для організації терактів в Україні. Зворотні квитки в Україні Стельмашенку і його супутникам купував Борис Герман (заарештований як безпосередній замовник вбивства журналіста) на прохання В'ячеслава Пивоварника. Слідство вважає його головним організатором низки терактів, яких вдалося запобігти.

Однак Герман на судових засіданнях заявив журналістам, що особисто не знайомий з Стельмашенком. Через відсутність будь-яких доказів, які б підтверджували підготовку його клієнта до терактів, наполягав і захисник Стельмашенко Олег Юрченко.

Вийшовши на свободу, Тарас Стельмашенко відмовився відповідати на питання про причини поїздки до Ростова-на-Дону, зазначивши, що не знайомий ні з Германом, ні з Пивоварником. Прокурор Роман Циб також не став коментувати зміну позиції обвинувачення.

У четвер, 20 грудня, Шевченківський районний суд Києва проведе підготовче засідання в справі В'ячеслава Пивоварника. Він досі перебуває в розшуку, однак СБУ заочно звинуватила його в державній зраді, організації підготовки до теракту, фінансуванні тероризму та незаконному обігу зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram