ГоловнаПолітика

Жебрівський подав у відставку з посади аудитора НАБУ

Колишній голова Донецької ОДА вирішив піти в політику.

Жебрівський подав у відставку з посади аудитора НАБУ
Фото: Facebook/Павло Жебрівський

Колишній голова Донецької ОДА Павло Жебрівський подав у відставку з посади аудитора Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Про це він повідомив у фейсбуці.

Своє рішення він пояснив неможливістю розпочати роботу, оскільки Верховна Рада досі не прийняла нормативні акти, необхідні для аудиту НАБУ.

"Бездіяльність - не моє амплуа. 15.11.18 я направив заяву про складання своїх повноважень аудитора НАБУ в Адміністрацію Президента України і віднині вважаю себе вільним від цих обов'язків. Я відновлюю свою участь у політичному процесі, в тому числі для боротьби з корупцією", - написав Жебрівський.

Нагадаємо, 13 червня Порошенко звільнив донецького губернатора Жебрівського і нагородив його орденом Ярослава Мудрого.

19 червня Жебрівського включили у склад комісії зовнішнього контролю проведення незалежної оцінки (аудиту) ефективності діяльності НАБУ за квотою президента.

Незадовільні висновки аудиту НАБУ є одним з небагатьох шляхів примусового звільнення директора Бюро.

Аудит, тобто зовнішню перевірку роботи бюро, повинні проводити три аудитори. Кабмін вибрав за своєю квотою професора Михайла Буроманського, який з 2009 по 2012 рік працював суддею ad hoc Європейського суду з прав людини, а парламент висунув від себе професора Києво-Могилянської академії Володимира Василенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram