ГоловнаПолітика

Тимошенко запропонувала скасувати податки на перекази і посилки заробітчан

«Ми повинні дякувати їм за те, що в дуже важких умовах вони підтримують свої сім'ї і українську економіку».

Тимошенко запропонувала скасувати податки на перекази і посилки заробітчан

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вважає, що потрібно скасувати податок на грошові перекази і посилки для українців, які працюють за кордоном. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook з нагоди Міжнародного дня мігрантів.

«Ми маємо дякувати їм за те, що в дуже важких умовах вони підтримують свої родини і українську економіку», – сказала лідер «Батьківщини».

Водночас вона зазначила, що стратегічним завданням нової влади стане забезпечення гідних умов для життя та роботи українців на власній землі.

Лише за офіційними даними українського МЗС, мільйон громадян залишив Україну за минулий рік, а ще три мільйони готові виїхати за межі країни найближчим часом, зауважила лідер «Батьківщини».

Така катастрофічна трудова еміграція, яка є сьогодні в нашій державі, – це не наслідки глобалізації, хороший досвід подорожей і позитивний результат безвізу, як люблять повторювати можновладці, а втеча з країни, де в людей немає ні нормальних зарплат, ні пенсій, ні соціальних гарантій, ні перспектив на майбутнє, запевнила Юлія Тимошенко.

«58,7% населення України мають доходи, нижчі за середній рівень, 30,5% – доходи, нижчі за реальний прожитковий мінімум. Ми офіційно – найбідніша країна регіону та континенту. Оце і є реальні причини катастрофічної міграції. На сьогодні вона становить загрозу національній безпеці країни», – наголосила вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram