ГоловнаПолітика

Росія не надає ніяких офіційних документів про здоров'я поранених моряків, - Денісова

Уся інформація передається тільки усно через правозахисників.

Росія не надає ніяких офіційних документів про здоров'я поранених моряків, - Денісова
Людмила Денисова
Фото: facebook/Людмила Денісова

Росія досі не надала жодних офіційних довідок про здоров'я трьох поранених українських моряків. Про це сьогодні повідомила омбудсмен Людмила Денісова на своїй сторінці в Фейсбуці.

Денісова сьогодні зустрілася з заступником політичного радника Посольства США Ту Нгуєн.

"Головне питання, яке цікавить наших американських колег - ситуація щодо українських військовополонених моряків, яких утримує Російська Федерація. ... Звернула увагу, що ми досі не маємо офіційних довідок про стан здоров'я трьох наших поранених у СІЗО "Матроська тиша". Все тільки на словах. І я як Уповноважений двічі зверталася до ФСБ, щоб мені надали дозвіл відвідати всіх наших хлопців. Поки що не отримала відповіді", - написала омбудсмен.

Денісова зазначила, що поділилася з представниками посольства США останньою інформацією про умови утримання та стан моряків, що надходить від українських консулів у Москві й адвокатів.

"Подякувала за миттєву реакцію США на захоплення моряків і засудження дій Російської Федерації на всіх можливих міжнародних майданчиках. Просила і надалі сприяти в питанні звільнення наших моряків. Ту Нгуєн запевнила мене, що з боку США буде надаватися будь-яка необхідна підтримка", - додала Денісова.

Нагадаємо, 25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила біля Керченської протоки три українські судна (буксир "Яни Капу" і два катери "Бердянськ" і "Нікополь") з екіпажами (24 людини). Троє моряків отримали поранення, їх доставили в лікарню окупованої Керчі. 27-28 листопада суд Сімферополя заарештував усіх полонених до 25 січня 2019 року.

Україна поінформувала про агресію РФ у Керченській протоці трибунал ООН з морського права. Також Україна готує позов до міжнародного суду ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram