ГоловнаПолітика

УПЦ МП відмовилася визнати створення Православної церкви України

"Для нашої церкви, по суті, нічого не змінилося".

УПЦ МП відмовилася визнати створення Православної церкви України
Фото: Фокус.ua

Українська православна церква Московського патріархату відмовилася визнати створення Православної церкви України.

Про це йдеться у зверненні синоду УПЦ МП за підсумками засідання 17 грудня.

"Це зібрання є об'єднанням розкольників і до Української православної церкви [Московського патріархату] не має ніякого стосунку. Для нашої церкви, по суті, нічого не змінилося, оскільки розкольники так і залишилися в розколі, а Українська православна церква [Московського патріархату] залишається істинною церквою Христовою в Україні", - сказано в зверненні.

УПЦ МП також заявила про "образу" на Вселенський патріархат.

"Константинопольський патріархат не має жодних моральних і канонічних прав втручатися у внутрішні справи і духовне життя Української православної церкви [Московського патріархату]. Ба більше, дії Константинопольського патріархату вже призвели до того, що можливість відновлення єдності православних в Україні відкинута надовго, якщо не назавжди", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 15 грудня було створено Православну церкву України, яка об'єднала УПЦ Київського патріархату, УАПЦ і частину УПЦ Московського патріархату. Її предстоятелем обрано єпископа Епіфанія, який отримав титул митрополита Київського і всієї України. Раніше такий титул був у Онуфрія.

На собор також прийшли два митрополити УПЦ МП: Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко) та Вінницький Симеон (Шостацький).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram