ГоловнаПолітика

Порошенко закликав перевірити всіх держслужбовців на наявність родичів із громадянством РФ

Особлива увага - силовикам.

Порошенко закликав перевірити всіх держслужбовців на наявність родичів із громадянством РФ
Фото: Макс Левин

Президент Петро Порошенко звернувся до голови СБУ Василя Грицака з тим, щоб Департамент контррозвідки спецслужби перевірив державних службовців на предмет наявності родичів з російським громадянством.

Про це глава держави заявив на прес-конференції в неділю в Києві, відповідаючи на запитання про встановлення СБУ факту російського громадянства в першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

"У нас є велика кількість державних службовців, серед них і правоохоронних органів, які мають родичів у Криму. Я звернувся до голови СБУ Василя Грицака для того, щоб українська контррозвідка провела перевірку даних усіх державних службовців, поставивши пріоритет за правоохоронними та слідчими органами", - цитує Петра Порошенка Інтерфакс-Україна.

Він наголосив, щойно перевірка буде завершена і будуть підстави притягти до відповідальності будь-яких держслужбовців, аж до їх звільнення, він зробить усі необхідні кроки.

Нагадаємо, контррозвідка СБУ підтвердила наявність російського громадянства в цивільної дружини першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Сергія Семочка.

16 жовтня СБУ почала розслідування щодо першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки Семочка у справі про держзраду. Підставами для відкриття справи стала заява голови правління громадської організації "ТОМ 14" від 4 жовтня про те, що журналіст установив факти, які можуть свідчити про зв'язок Семочка з іноземною державою-агресором - Російською Федерацією, яка може фінансувати зазначеного посадовця з метою отримання інформації від нього.

Також у жовтні Національне антикорупційне бюро порушило кримінальне провадження за фактом незаконного збагачення Семочка.

Семочко заперечує незаконне збагачення та звинувачує журналістів у маніпуляціях. Він також заперечує факт отримання російського громадянства своїми родичами.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram