ГоловнаПолітика

У Криму окупанти перейшли від методичних репресій до залякування всіх і кожного, - Клімкін

"Жодного дня не проходить без новин про чергові утиски кримських татар".

У Криму окупанти перейшли від методичних репресій до залякування всіх і кожного, - Клімкін
Фото: пресс-служба президента

Новини, що надходять з окупованого Криму, про чергові утиски кримських татар свідчать про обрання Росією тактики тотального залякування.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Окупанти та їх посіпаки продовжують наругу над правами людини в Криму. Дня не минає без новин про чергові утиски кримських татар. Затримання Е. Курбедінова, Е. Бекірова, сьогодні - обшуки у А. Османова. Це вже не методичні репресії, а залякування всіх і кожного в окупованому Криму", - написав Клімкін у Твіттері.

Раніше уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова повідомила про критичний стан здоров'я заарештованого в Криму активіста Бекірова.

Житель с. Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров був затриманий російськими силовиками на в'їзді в Крим вранці 12 грудня. Відомо, що він прямував на півострів для відвідування 78-річної матері та родичів. Пізніше його доставили в будівлю ФСБ Росії в Сімферополі.

Пізніше повідомлялося, що Едема Бекірова заарештували на 2 місяці. Йому закидають поширення і транспортування більш ніж 10 кілограмів тротилу і 190 бойових патронів.

7 грудня окупаційний суд Сімферополя заарештував адвоката Еміля Курбедінова за підозрою в поширенні екстремістських матеріалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram