ГоловнаПолітика

Тимошенко: Україна зобов'язана посадити за стіл переговорів підписантів Будапештського меморандуму

Угоду підписали США, Великобританія, Франція, Китай, РФ.

Тимошенко: Україна зобов'язана посадити за стіл переговорів підписантів Будапештського меморандуму
Юлия Тимошенко
Фото: пресс-служба

Україна зобов'язана посадити за стіл переговорів країни, які в 1994 році - в рамках Будапештського меморандуму - давали нам фундаментальні гарантії безпеки в обмін на відмову від третього за потужністю ядерного потенціалу у світі. Таку думку висловила лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко під час програми «Право на владу» на телеканалі «1+1».

«Чому, коли ми маємо в руках цей меморандум, де прямо написано: перший крок агресії проти України – і лідери країн-гарантів зобов’язані сісти за стіл переговорів і припинити війну, це досі не зроблено? Тому що за спиною в України йдуть нечесні домовленості, за нашою спиною руйнують країну. І заробляють мільярди на війні: там йде потужна контрабанда, наркотрафіки, немає оподаткування», – обурилася вона та додала, що торгівля з окупованими територіями стала найприбутковішим бізнесом, зокрема для української влади.

Лідер «Батьківщини» також зазначила, що Будапештський меморандум – невід’ємна частина світового порядку, міжнародного права.

«Новий президент має жити, діяти та захищати країну за міжнародним правом, яке існує і підписане президентами інших країн – США, Великобританії, Франції, Китаю, РФ. Якщо ми відповідальні, ми нікому не дамо забути Будапештський меморандум і замовчати його», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram