ГоловнаПолітика

США закликали ОБСЄ подвоїти зусилля у відповідь на атаки Росії проти України

"Останні події в Чорному і Азовському морях повинні дати нам усвідомлення про необхідність термінової реакції".

США закликали ОБСЄ подвоїти зусилля у відповідь на атаки Росії проти України
Весс Митчелл
Фото: 112.ua

Заступник державного секретаря США з питань Європи та Євразії Весс Мітчелл закликав ОБСЄ подвоїти зусилля у відповідь на останні атаки Росії проти України.

Про це повідомляє прес-служба посольства України в США.

"Останні події в Чорному і Азовському морях повинні дати нам усвідомлення про необхідність термінової реакції", - заявив Весс Мітчелл на засіданні ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, присвяченому російській агресії в Криму, Керченській протоці і Азовському морі.

Він також наголосив, що Росія порушила міжнародні норми, напавши 25 листопада на українські кораблі в Керченській протоці.

Крім того, заступник держсекретаря закликав Кремль звільнити 24 українських моряків і повернути Україні три захоплені кораблі.

Нагадаємо, російські військові 25 листопада захопили три українських військових кораблі в нейтральних водах Чорного моря. Екіпаж двох катерів і буксир - 24 людини - доставили до Сімферополя, де підконтрольний Росії суд заарештував всіх українців на два місяці. Наступного дня моряків перевезли в Москву, де вони і перебувають зараз.

Держдеп США закликав Росію звільнити українських військових моряків, затриманих в Чорному морі поблизу Керченської протоки, "інакше наслідки і біль будуть тільки наростати з часом".

Президент Петро Порошенко написав колонку для The New York Times, в якій закликав Захід покарати Росію за напад на українські кораблі біля Керченської протоки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram