ГоловнаПолітика

Порошенко та глава МЗС Польщі провели перемови в Києві

Президент подякував полякам за активну підтримку України.

Порошенко та глава МЗС Польщі провели перемови в Києві
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко та міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович у суботу обмінялися думками з питань двосторонніх відносин і міжнародного порядку денного. 

Фото: president.gov.ua

"Сторони обговорили подальше підтримання інтенсивного політичного діалогу, розширення співпраці у сферах торгівлі та економіки, оборони, енергетичної безпеки і прикордонного співробітництва", - повідомила прес-служба президента.

Порошенко подякував полякам за активну підтримку України в контексті акту збройної агресії Російської Федерації в Керченській протоці. Крім того, він наголосив на важливості негайного і безумовного звільнення українських моряків і повернення трьох українських суден.

Чапутович передав від імені країн ЄС слова солідарності й підтримки України в боротьбі за відновлення суверенітету і територіальної цілісності. 

Фото: president.gov.ua

Також окрему увагу сторони приділили взаємодії двох країн на євроінтеграційному та євроатлантичному напрямках, а також у рамках міжнародних організацій.

Сторони скоординували кроки з метою використання авторитетних міжнародних майданчиків (Ради безпеки ООН, Ради міністрів ОБСЄ, Ради ЄС) для негайного відновлення свободи судноплавства в Азово-Керченській акваторії та деескалації ситуації в регіоні.

Нагадаємо, що Чапутович став міністром закордонних справ Польщі в січні 2018 року під час формування нового складу уряду.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram