ГоловнаПолітика

Україна надасть гуманітарну допомогу Ємену, Судану і Конго на знак пам'яті про жертв Голодомору

"Це нинішня спокута перед тими, кого не змогли вберегти у минулому".

Україна надасть гуманітарну допомогу Ємену, Судану і Конго на знак пам'яті про жертв Голодомору
Фото: Макс Требухов

Україна надасть гуманітарну допомогу Ємену, Судану та Республіці Конго на знак увічнення пам'яті жертв Голодомору. Відповідний указ підписав Президент Петро Порошенко. Про це Глава держави заявив під час виступу на Міжнародному форумі "Україна пам'ятає - світ визнає!" до 85-ї річниці Голодомору, повідомляє прес-служба Президента.

"Давайте підтримаємо тих, хто сьогодні потребує нашої допомоги. Тому що це нинішня наша спокута перед тими, кого не змогли вберегти у минулому", - сказав Порошенко.

"І на знак вшанування пам'яті жертв Голодомору я підтримав ініціативу про надання гуманітарної допомоги Єменській Республіці, Судану, Демократичній Республіці Конго. Відповідний указ президента України вже підписаний", - повідомив він.

Нагадаємо, сьогодні вшановують 85-ту річницю Голодомору. Згідно з останніми дослідженнями Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи, під час Голодомору - з 1932 по 1934 рік - Україна втратила 3,9 млн населення, 93% з них були сільськими жителями. День пам'яті жертв голодоморів вшановують щорічно в четверту суботу листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram