ГоловнаПолітика

"Північний потік-2" є виключно політичним проектом, - президент Словаччини

Україна і Словаччина скоординували дії щодо протидії будівництву газопроводу.

"Північний потік-2" є виключно політичним проектом, - президент Словаччини
Фото: пресс-служба президента

"Північний потік-2" є виключно політичним проектом. Про це на спільному брифінгу з президентом України Петром Порошенком заявив президент Словаччини Андрій Кіска, повідомляє "112 Україна".

"Словаччина завжди підкреслює, що це не економічний, а політичний проект. Це дуже важливо зрозуміти, якщо хтось постійно повторює, що це лише бізнес-проект. Ні, в жодному разі! Це тільки політичний проект", - зазначив Кіска.

У свою чергу Петро Порошенко додав, що сьогодні сторони "провели переговори з координації зусиль щодо недопущення будівництва політично мотивованого російського проекту "Північний потік-2".

Відзначимо, що проти "Північного потоку - 2" активно виступають Україна, Польща і країни Балтії. Вони закликають владу Європейського Союзу заблокувати цей проект, заявляючи, що це "газова голка", яка збільшує залежність європейців від постачання енергоносіїв з РФ.

Nord Stream 2 отримав повні комплекти дозволів на будівництво та експлуатацію газопроводу в Німеччині, Фінляндії та Швеції. У серпні глава МЗС Великобританії Джеремі Гант закликав ЄС приєднатися до санкцій США проти Росії і заблокувати "Північний потік 2", який "підриває енергетичну політику ЄС". На його думку, дешевше було б інвестувати в модернізацію української ГТС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram