ГоловнаПолітика

"Народний фронт" засудив можливе обрання керівником Інтерполу представника РФ

"Якщо Росія встановить повний контроль над Інтерполом, Верховна Рада повинна відреагувати жорстко".

"Народний фронт" засудив можливе обрання керівником Інтерполу представника РФ
Фото: Владислав Мусиенко

Верховна Рада жорстко відреагує на призначення керівником Інтерполу російського представника.

Про це під час Погоджувальної ради заявив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак, повідомляє прес-служба партії.

Він розповів, що зараз йде 87-ма Генасамблея Інтерполу, і главою цієї міжнародної організації можуть обрати ветерана МВС і зовнішньої розвідки Росії Олександра Прокопчука.

"Вчора міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зробив однозначну заяву про категоричну неприйнятність такого рішення. Від імені "Народного фронту" заявляю: якщо Росія встановить повний контроль над Інтерполом, Верховна Рада повинна відреагувати жорстко", - наголосив Максим Бурбак.

"Не хотілося б проводити паралелі, але відомо про прикру сторінку історії цієї організації, коли в тридцяті роки ХХ століття контроль над Інтерполом захопив Третій Рейх, а її керівниками довгі роки були генерали СС. Не можна допустити такої ганьби ще раз", - наголосив керівник фракції.

Нагадаємо, необхідність в обранні нового глави Інтерполу виникла після того, як в кінці вересня пропав глава організації Мен Хунвей. Спочатку його оголосили зниклим безвісти, потім з'явилася інформація про його затримання китайською владою. 64-річний чиновник перебуває під слідством, конкретні звинувачення проти нього не оприлюднені. Також невідоме місце утримання затриманого.

Головним претендентом на главу Інтерполу є генерал-майор російської поліції Олександр Прокопчук, який з 2006 по 2011 рік був заступником начальника Національного центрального бюро Інтерполу МВС Росії, а потім очолив цю організацію. У 2016 році Прокопчук став віце-президентом Інтерполу.

Прокопчук народився в Україні в 1961 році, навчався в Київському університеті на романо-германському напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram