ГоловнаПолітика

Профільний комітет розгляне подання на Березкіна 19 листопада

Депутатові інкримінують розкрадання кредиту Ощадбанку.

Профільний комітет розгляне подання на Березкіна 19 листопада
Станислав Березкин
Фото: Голос Столицы

Регламентний комітет Верховної Ради 19 листопада буде розглядати подання Генеральної прокуратури про зняття недоторканності з народного депутата Станіслава Березкіна.

Про це повідомляють на сайті парламенту.

Засідання, в якому мають узяти участь сам Березкін і генпрокурор Юрій Луценко, заплановано на 14:00 понеділка.

Депутата планують притягнути до кримінальної відповідальності, затримати та заарештувати за підозрою в організації злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (крадіжка), ч. 3 ст. 209 (відмивання грошей) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

За версією слідства, упродовж вересня 2013-го - січня 2014 року власники "Креатива", діючи за попередньою змовою з посадовими особами ПрАТ "Креатив", посадовими особами АТ "Ощадбанк", ТОВ "ЗМЖ", співробітниками ПАТ "Креатив Груп" і ТОВ "Кредитне Брокерське Агентство", заволоділи грошовими коштами, отриманими "Креативом" в Ощадбанку за договором кредитної лінії на 20 млн доларів, що на момент скоєння злочину становило 160 млн грн.

Гроші були виділені, незважаючи на те, що у "Креатива" було забезпечення тільки під 7 млн доларів.

16 січня 2014 року, відразу після отримання грошей, їх вивели на рахунки компаній-нерезидентів з Белізу і Швейцарії під виглядом виконання контрактів із постачання масла. Пізніше за ці кошти бенефіціари нерезидента придбали корпоративні права ТОВ "ЧОРНОМОРГІДРОЗАЛІЗОБЕТОН" і витратили на власні потреби.

У цій справі було затримано 10 осіб, у тому числі сина нардепа Максима Березкіна і топ-менеджера Ощадбанку Ірину Земцову. Донька нардепа Вікторія виїхала в Монако.

Сам Березкін вважає справу політично ангажованою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram