ГоловнаПолітика

Росія відмовилася від участі в засіданні ТКГ щодо "виборів" в ОРДЛО

Геращенко закликала мобілізувати зусилля для посилення санкцій.

Росія відмовилася від участі в засіданні ТКГ щодо "виборів" в ОРДЛО
Фото: solydarnist.org

Російська сторона відмовилася від ідеї скликати позачергове засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання конфлікту на Донбасі.

Про це повідомила в Фейсбуці перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в ТКГ Ірина Геращенко.

"Росія, незважаючи на готовність представників ОБСЄ негайно скликати позачергове засідання ТКГ в зв'язку з фейковими виборами на Донбасі, категорично відмовилася від цієї ініціативи України, заявивши, що «не бачить в ній необхідності». ОБСЄ отримала від російських представників відповідного листа", - написала вона.

Таким чином, за словами Геращенко, Росія взяла на себе повну відповідальність за псевдовибори і їх наслідки.

"Росія робить ставку на зрив мирних переговорів і нахабно демонструє, що до президентських виборів в Україні, на яких вона прагне побачити якогось іншого, а не Порошенка, переможця, ніяких зрушень в мирних переговорах не буде. Росія прагне дестабілізації на фронті і загалом в Україні. Росія дає зрозуміти, що ніякого прогресу у звільненні заручників і політв'язнів не буде. Росія бачить долю окупованого Донбасу як сіру зону, йде на заморожений конфлікт і створює там друге Придністров'я. Ось чим обернулися для жителів Донбасу крики «Путін, прийди!»", - написала Геращенко.

Вона закликала українських дипломатів мобілізувати всі зусилля і вимагати від європейських і американських партнерів посилення санкцій проти РФ.

"Ми не повинні дати Кремлю шанс втручатися в українські президентські і парламентські вибори і на криках певної частини населення "той, хто знизить тарифи, прийди" завести лояльного Кремлю кандидата, який (яка) тихенько здасть Крим і Донбас«- додала вона.

Нагадаємо, Росія призначила "вибори" в "ДНР" і "ЛНР" на 11 листопада всупереч протестам України і попереджень міжнародного співтовариства.

На території, підконтрольній бойовикам "ЛНР", так зване "дострокове голосування "почалося вже 9 листопада. Цього ж дня Служба безпеки оприлюднила заготовлені результати "виборів" - за даними спецслужби, попередньо вже "намалювали" для перемоги Дениса Пушиліна в так званій "ДНР" - 55%, Леоніда Пасічника в "ЛНР" - 63%. Явку повинні були показати - 70% "виборців.

Як і передбачалося, на "виборах" перемогли Пушилін Денис Володимирович і Пасічник. Вони і раніше очолювали окупаційні адміністрації після того, як в Донецьку був убитий Олександр Захарченко, а Ігор Плотницкий втік до Росії.

Під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні 40 європейських країн засудили фейкові "вибори" на Донбасі. Крім того, Держдеп США пообіцяв нові санкції проти РФ через "вибори".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram