ГоловнаПолітика

Луганська прокуратура вже встановила усіх причетних до організації "виборів ЛНР"

Кримінальне провадження відкрито за кількома статтями КК.

Луганська прокуратура вже встановила усіх причетних до організації "виборів ЛНР"
Фото: gp.gov.ua

Прокуратура Луганської області порушила кримінальне провадження за фактом організації й проведення окупаційною адміністрацією Російської Федерації "чергових виборів глав ЛНР і депутатів народної ради ЛНР" на тимчасово окупованих територіях Луганської області.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Кримінальне провадження відкрито за статтями про насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, посягання на територіальну цілісність України, створення терористичної організації, керівництво такою групою чи участь у ній.

"Слідчими встановлено осіб, які безпосередньо організовували, фінансували проведення незаконних виборів і брали участь в якості "кандидатів" на посади у псевдодержавних утвореннях "ЛНР", а також представників іноземних держав, що входили до складу спостерігачів", - поінформували у відомстві.

Згідно з санкції статей, організаторам і учасникам "виборів" загрожує позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявляв, що усіх причетних до організації та проведення так званих "виборів" 11 листопада притягнуть до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram