ГоловнаПолітика

Посол Чалий розповів про інформаційну війну проти України на території США

Спрямована проти України активність перемістилася на рівень великих і маленьких міст.

Посол Чалий розповів про інформаційну війну проти України на території США
Фото: Макс Левин

Посол у США Валерій Чалий повідомив про продовження системного застосування елементів інформаційної війни проти України на території Сполучених Штатів.

"Знову кілька спроб шахрайських дій в різних штатах США. Зафіксували спроби вийти на губернаторів для організації провокацій (оперативно нами зупинені)", - написав глава дипмісії на своїй сторінці у фейсбуці.

За словами Валерія Чалого, спрямована проти України активність перемістилася на рівень великих і маленьких міст.

"Зловмисники користуються притаманною американцям довірливістю. Останній приклад: провалена спроба вийти на мера Сан-Франциска (професійно викрито) і розмова з мером Севастополя (Каліфорнія) фейкового посла України, яка, на жаль, все ж відбулася", - розповів посол.

На думку Чалого, за такими провокаціями стоїть Росія.

"Ми розуміємо ваші цілі і масштаби задіяних ресурсів. Знаємо, що ви не збираєтеся припиняти цю системну атаку. Тому ще активніше будемо працювати в США, захищаючи національні інтереси нашої країни і зміцнювати стратегічне партнерство України та США", - звернувся посол до організаторів інформаційних атак.

На початку листопада посол України в Сполучених Штатах Америки Валерій Чалий зіткнувся з масованою атакою пранкерів, які телефонують політикам від його імені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram