ГоловнаПолітика

Словаччина вирішила видати Україні колишнього члена "Правого сектору" Гласнера

Його затримали влітку 2018 року у Кошице.

Словаччина вирішила видати Україні колишнього члена "Правого сектору" Гласнера
Фото: zakarpattya.net.ua

Словаччина вирішила видати Україні колишнього члена Добровольчого українського корпусу "Правий сектор" Володимира Гласнера (позивний "Глок"), який деякий час був начальником штабу 1-ого (закарпатського) запасного батальйону ДУК.

Дозвіл підписав 6 листопада міністр юстиції Словаччини Габор Гал, пише Pravda.sk.

Гласнер з 31 травня 2016 року перебував у розшуку за запитом Закарпатської прокуратури. Його звинувачують за ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження), ст.129 (погроза вбивством), ст.258 (теракт), ст.257 (бандитизм) Кримінального кодексу.

18 червня 2018 року його затримали у словацькому Кошице.

Перший запасний батальйон ДУК "Правий сектор" було створено 22 липня 2014 року в Ужгороді на базі діючого підрозділу силового блоку "Правого сектору" Закарпатської області.

Володимир Гласнер увійшов в структури закарпатського "Правого сектору" вже після перемоги ужгородського Майдану. До цього у революційної або патріотичної діяльності за ним не було. Після того, як Гласнер увійшов до керівництва "ПС" Закарпаття, на адресу організації почали лунати звинувачення, що вона працює на замовлення і використовує партійний бренд для налагодження контрабандистської діяльності під "дахом" силовиків.

Його звільнили від обов'язків начальника штабу батальйону ДУК у березні 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram