ГоловнаПолітика

У Маріуполі арештували продукцію Алчевського меткомбінату при перевезенні її з Росії до Бельгії

Причетним до перевезення продукції буде інкриміновано фінансування тероризму.

У Маріуполі Донецької області арештована продукція Алчевського металургійного комбінату, яку з Росії перевозило судно під прапором Ліберії.

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Наша відповідь "санкціям". У порту Маріуполя заарештовано понад 3 000 тонн продукції захопленого окупантами Алческого меткомбінату, яка перевозилася судном під прапором Ліберії з російського порту в Бельгію", - написав він у Facebook.

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Генпрокурор зазначив, що причетним до перевезення продукції буде інкриміновано фінансування тероризму.

Нагадаємо, Алчевськ є тимчасово непідконтрольним українському уряду містом Луганської області. У грудні 2017 року корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) офіційно заявила про фактичну втрату ефективного управлінського контролю над виробничими активами (промисловими майданчиками і офісними приміщеннями в місті Алчевськ Луганської області) - ПАТ "Алчевський металургійний комбінат", ПАТ "Алчевський коксохімічний завод" і ПАТ "Екоенергія".

Фото: facebook.com/LlutsenkoYuri

Нагадаємо, що 1 листопада прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про введення відповідних економічних заходів щодо України. Під санкції потрапили 322 українських громадян і 68 компаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram