ГоловнаПолітика

Кабмін змінив голову Пенсійного фонду

Замість Олексія Зарудного фонд очолив Євген Капінус.

Кабмін змінив голову Пенсійного фонду
Евгений Капинус
Фото: Макс Требухов

Кабінет Міністрів 31 жовтня звільнив від обов'язків голови Пенсійного фонду Олексія Зарудного і призначив замість нього Євгена Капінуса.

Про це Українським Новинам повідомив сам Капінус.

"Євген Капінус ствердно відповів на запитання про його призначення головою Пенсійного фонду", - йдеться у повідомленні.

Він обіймав посаду держсекретаря Мінфіну з лютого 2017 року по жовтень цього року. До цього він був заступником міністра фінансів.

Капінус народився 1 лютого 1978 року, в 2000 році закінчив Черкаський інститут управління. З 2003 року працював головним консультантом відділу з питань структурних змін та інфраструктури ринку в Адміністрації Президента. З 2005 року почав працювати в Головній службі соціально-економічного розвитку Секретаріату Президента, де обіймав керівні посади.

З 2010 по 2011 роки був радником віце-прем'єр-міністра Секретаріату Кабінету Міністрів, а потім працював координатором в координаційному центрі економічних реформ при Президенті.

У 2015 році очолив Координаційний центр забезпечення взаємодії з Кабміном.

Як повідомлялося, в січні 2008 року Кабінет Міністрів звільнив з посади голови правління Пенсійного фонду Бориса Зайчука, призначивши замість нього Олексія Зарудного. У березні 2010 року Зарудного звільнили. Потім в грудні 2014 року Кабінет Міністрів знову призначив головою Пенсійного фонду Олексія Зарудного.

Нагадаємо, в липні прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив звільнити голову Пенсійного фонду, якщо ще раз повторяться затримки з виплатою пенсій.

На початку жовтня повідомлялося, що Кабінет міністрів відсторонив Євгена Капінуса від виконання обов'язків державного секретаря Міністерства фінансів на час здійснення дисциплінарного провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram