ГоловнаПолітика

У Парижі невідомі розгромили намет на підтримку Олега Сенцова

На залишках намету з'явився напис "Смерть терористу Сенцову".

У Парижі невідомі розгромили намет на підтримку Олега Сенцова
Фото: EPA/UPG

У Парижі в ніч на 31 жовтня невідомі пошкодили намет на підтримку Олега Сенцова, встановлений у сквері поруч з російським посольством. Про це повідомив координатор акції, режисер Крістоф Ружжіа на своїй сторінці у Facebook.

"Намет порізано, знищено транспарант з написом "Свободу Олегу Сенцову та іншим українським політв'язням", - написав Ружжіа.

Із зовнішнього боку на полотно нанесли маркером написи "Kill Sentsov Terrorist" ("Смерть терористу Сенцову").

Як уточнює Ружжіа, вночі в наметі нікого не було, в результаті нападу ніхто не постраждав. Режисер заявив, що подасть заяву в поліцію.

Це вже другий напад на намет активістів біля російського посольства в Парижі. Вранці 22 жовтня учасники акції виявили, що мотузки шатра перерізані, прозорий банер з іменами 70 українських політв'язнів вкрадений. Зникло також невелике полотнище з написом #FreeSentsov - замість нього невідомі вивісили російський прапор.

Ружжіа тоді звернувся в поліцію, а активісти швидко виготовили новий банер з іменами політв'язнів.

Нагадаємо, в серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за підпал дверей офісу "Російської спілки Криму" та вікна місцевого відділення "Єдиної Росії". В РФ його звинуватили у створенні на території Криму "терористичного угрупування".

14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх політв'язнів українців. 5 жовтня Максименко повідомив "Интерфаксу", що Сенцов припинив голодування, письмово погодившись приймати їжу. Сам Сенцов заявляв про припинення голодування з 6 жовтня через погрози початку примусового годування.

26 жовтня Сенцов попросив оприлюднити його заповіт, який він написав раніше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram