ГоловнаПолітика

Тимошенко: жодної амністії бойовикам і жодного особливого статусу для Донбасу

"Нова Конституція збереже Україну унітарною", - вважає політик.

Тимошенко: жодної амністії бойовикам і жодного особливого статусу для Донбасу
Фото: ba.org.ua

Нова Конституція збереже Україну унітарною, не допустить особливого статусу Донецької та Луганської областей, а також стане частиною шляху до миру.

Про це заявила Юлыя Тимошенко під час Національного форуму "Нова стратегія миру і безпеки" в Києві, повідомляється на сайті ВО "Батьківщина".

"Жодної загальної амністії без розбору. Жодного особливого статусу ні для Донецької, ні для Луганської областей бути не може! Нам потрібна нова Конституція, яка дасть повноваження та свободу всім громадам в Україні, але залишить нашу державу унітарною. Жодного федералізму не буде допущено, тому що це є шлях до нового сепаратизму", - підкреслила вона.

Лідер "Батьківщини" нагадала, що її фракція була проти такого "специфічного шляху досягнення миру", як Закон про особливий статус Донбасу.

"Наша команда не голосувала за це у Верховній Раді. Бо це і є реальне замороження конфлікту, це і є часткова відмова від нашої території та збереження впливу країни-агресора на нашій землі", - пояснила політик.

На думку Тимошенко, Україні потрібна інша стратегія світу, головна ідея якої - безпека і розвиток.

"Я  запропоную президентську ініціативу з безпеки та розвитку Донбасу для створення десятків тисяч робочих місць, модернізації економіки, для відбудови житла та цивільної інфраструктури. Буде створений Міжнародний фонд відновлення та розвитку Донбасу", - підсумувала вона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram