ГоловнаПолітика

Суд у Москві закрив справу проти екс-депутата Думи Вороненкова

Колишнього депутата Держдуми звинувачували в шахрайському захопленні будівлі.

Суд у Москві закрив справу проти екс-депутата Думи Вороненкова
Денис Вороненков
Фото: vg-news.ru

Тушинський суд Москви припинив кримінальну справу стосовно колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова, передає "Интерфакс".

Його звинувачували в шахрайському захопленні будівлі в Москві.

"Суд задовольнив клопотання сина Вороненкова Миколи про припинення кримінальної справи у зв'язку зі смертю підсудного", - сказали в суді.

Раніше син Вороненкова наполягав на судовому процесі, де він планував домогтися виправдувального вироку. Однак сьогодні він заявив клопотання про припинення кримінального переслідування загиблого батька.

Вороненкова разом з іншими фігурантами справи звинувачували в розкраданні будівлі на Міжнародній вулиці у Москві, яка належала ТОВ "Тома". Справа належала до періоду з 2010-2011 року. В результаті махінацій будівлю ринковою вартістю 127 мільйонів рублів було продано за 20 мільйонів рублів. За версією слідства, Вороненков координував дії злочинної групи.

Нагадаємо, Вороненков був застрелений кілером 23 березня 2017 року у центрі Києва біля п'ятизіркового готелю Premier Palace. Він переїхав в Україну наприкінці 2016 року і прийняв українське громадянство. Вороненков був одним зі свідків у справі про державну зраду Віктора Януковича.

Охоронець Вороненкова також отримав поранення, але встиг поранити кілера. В результаті вбивця помер у лікарні. Ним виявився 28-річний Павло Паршов, уродженець Севастополя.

Правоохоронці затримали двох підозрюваних у скоєнні злочину - Ярослава Тарасенка та Олександра Лося. Матеріали щодо організатора (громадянина РФ Володимира Тюріна) і двох інших співучасників злочину (уродженця міста Харкова Юрія Василенка та громадянина України Ярослава Левенця), які наразі перебувають в розшуку, виділені в окреме провадження, досудове розслідування в якому триває.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram