ГоловнаПолітика

Членам делегації російської рибкомісії заборонили в'їзд в Україну

Заборону на в'їзд винесено через незаконне відвідування анексованого Криму.

Членам делегації російської рибкомісії заборонили в'їзд в Україну
Фото: Радио Свобода

Голові російської делегації Комісії з питань рибальства в Азовському морі Ігорю Рульову і ще двом її членам заборонили в'їзд в Україну. Про це повідомив прес-секретар Державної прикордонної служби України Олег Слободян, повідомляє Радіо Свобода

«Вчора ввечері під час прикордонного контролю громадян, які відлітали рейсом до Стамбулу, виявлено громадянина Росії Рульова і інші члени делегації. На підставі наявної оновленої інформації у прикордонників в межах компетенції було прийнято рішення про заборону пану Рульову і ще двом членам делегації в'їзду на територію України терміном на три роки», - зазначив Слободян.

Заборону на в'їзд винесено через незаконне відвідування анексованого Криму.

24 жовтня в Києві було зірвано засідання 30-ї сесії українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі. На зустріч прийшов голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, який заявив про неприпустимість подібних переговорів, а також вимагав від СБУ негайно видворити з України голову російської делегації, керівника Азово-Чорноморського теруправління Росрибальства Ігоря Рульова. На думку Чубарова, таким чином відбувається «гібридне розмивання суверенітету України».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram